08-07-2015  Ondernemers kunnen vanaf vandaag kiezen welk bestelautomerk zij het beste vinden. EVO wil door middel van de verkiezing meer aandacht voor de dienstverlening voor ondernemers die een bestelauto nodig hebben om hun werk te doen. EVO maakt de winnaar in oktober op de BedrijfsautoRAI bekend.

Ruim 95 procent van de 820.000 bestelauto’s die in Nederland rijden, zijn van aannemers, bakkers, hoveniers of bijvoorbeeld installateurs. EVO vormt al jaren een netwerk voor deze bedrijven – de organisatie verbindt in totaal 15.000 handels- en productiebedrijven.

Verkiezing

De EVO Bestelautomerk van het Jaar-verkiezing werkt eenvoudig: door een vragenlijst in te vullen, geven ondernemers inzicht in hun wagenpark. Daarna beoordelen ze onder meer hoe het bestelautomerk scoort op service van de dealer, het innovatieve vermogen van het merk, de onderhoudskosten en het brandstofverbruik. Tot slot kunnen ze beoordelen welke van deze merken ze als beste beschouwen.

EVO onderzoekt met de verkiezing de tevredenheid van bestelauto-eigenaren over hun leverancier. Volgens EVO kunnen leveranciers zich hiermee onderscheiden bij ondernemers die nieuwe bedrijfsauto’s willen aanschaffen.