evofenedex lanceert tien punten voor de Tweede Kamerverkiezingen

Leestijd: 2 minuten

30-06-2020  evofenedex, dé ondernemersvereniging die 15.000 handels- en productiebedrijven vertegenwoordigt, roept de politieke partijen op om handel en logistiek een prominente plek te geven in hun verkiezingsprogramma’s. evofenedex vindt dat een volgend kabinet zich moet richten op het maatschappelijk sterker maken van Nederland. Slimme handel in combinatie met efficiënte en duurzame logistiek zijn hiervoor onontbeerlijk.

Ondernemersvereniging evofenedex doet alle partijen tien suggesties om Nederland beter te maken. Handel en logistiek zijn al eeuwenlang een zeer belangrijke pijler onder de Nederlandse economie. Focus op handel en logistiek zorgt voor welvaart, welzijn én zorgt ervoor dat Nederland snel en goed uit de economische problemen komt. Dat heeft het verleden herhaaldelijk uitgewezen. Juist nu moet er geïnvesteerd worden in infrastructuur, digitalisering en handels bevorderende maatregelen: (Internationale) handel kan simpelweg niet zonder een goed werkend logistiek systeem.
 
Het maatschappelijk belang van handel en logistiek voor een welvarend Nederland is groot. Ziekenhuizen, fabrieken, culturele instellingen en winkels zijn allemaal afhankelijk van een efficiënt werkend logistiek systeem. En daarmee ook vele banen. Alleen al de export is goed voor 2,3 miljoen directe en indirecte voltijdbanen. 91 procent van de exporteurs is mkb-ondernemer. Juist deze ondernemers blinken uit in innovatie en velen ondernemen wereldwijd.  
 
Door de coronacrisis beseffen we nog eens extra dat handel en logistiek cruciaal zijn voor Nederland. De beschikbaarheid van levensmiddelen en medische hulpmiddelen stond onder druk, maar juist door een efficiënt logistiek systeem bleef Nederland doordraaien. De crisis liet eens te meer zien hoe sterk Nederland verbonden is met Europa en de rest van de wereld. De tien punten beperken zich daarom niet tot alleen Nederland.  

Saskia evofenedex
Contact

Vragen over belangenbehartiging

Saskia helpt je graag verder