35 vragen en antwoorden uit de praktijk

leestijd 3 minuten

Op 1 juli verstreek er een belangrijke deadline: de deadline voor het verlengen van de overgangsperiode met twee jaar. Hier is geen gebruik van gemaakt en daardoor zijn de gevolgen van het vertrek van het Verenigd Koninkrijk (VK) uit de Europese Unie (EU) per 1 januari 2021 definitief merkbaar. Vooral op logistiek en economisch gebied.

Of er voor het einde van dit jaar een deal ligt, is helaas nog onzeker. Duidelijk is al wel, dat er voor het importeren uit en exporteren naar of via het VK douaneaangifte moet worden gedaan omdat het VK een ‘derde land’ is geworden.

Beantwoording samen met partners

Op 3 juli organiseerde evofenedex in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken, Douane, de Britse ambassade in Nederland en de Nederlandse ambassade in Londen, Portbase en Beurtvaartadres een brexit webinar. Voorafgaand en tijdens dit seminar zijn vele vragen door ondernemers gesteld. Hierop hebben wij gezamenlijk antwoorden geformuleerd. Ook via onze ledenservice en het Brexit-spreekuur komen dagelijks vragen binnen. Al deze vragen en antwoorden vindt u nu handig onder elkaar op onze website. Naast deze vragen en antwoorden heeft evofenedex een uitgebreide Brexit-checklist gepubliceerd.

Slechts 5 maanden voorbereidingstijd resterend

Indien uw vraag er nog niet bij staat, schroom niet om contact op te nemen. Tijdig starten met de voorbereidingen op de nieuwe relatie met het Verenigd Koninkrijk is heel belangrijk. Er zijn nog maar 5 maanden te gaan tot 1 januari 2021. Veel ondernemers zitten in hetzelfde schuitje en willen leren om op juiste wijze douane-aangifte te doen of een externe partij daarvoor in gaan schakelen. Door nú voorbereidingen te treffen, voorkomen bedrijven druk en stress in het laatste kwartaal.

Peter
Contact

Vragen over de brexit?

Peter helpt je graag verder