09-06-2011  Dick van den Broek Humphreij heeft woensdag 8 juni tijdens het Jaarcongres officieel afscheid genomen van EVO. Hij was 14 jaar lang het boegbeeld van de verladersorganisatie.

Minister Schultz van Haegen had de eer om Van den Broek Humphreij te vertellen dat Hare Majesteit de Koningin hem heeft benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Op het EVO-Jaarcongres hield hij te midden van diverse kopstukken uit het bedrijfsleven en minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu, zijn laatste speech als algemeen directeur van EVO.

Van den Broek Humphreij benadrukte in zijn afscheidsrede dat het jaarcongres wat hem betreft plaatsvindt om de vitaliteit van EVO te vieren. ‘De overdracht van het beheer van de middelen en de leiding van de organisatie aan de volgende generatie kenmerkt de vitaliteit van EVO. Wij zijn er bijzonder trots op dat Machiel van der Kuijl de algemene leiding van EVO op zich neemt.’

Vanaf vandaag heeft EVO een tweekoppige directie met Machiel van der Kuijl als algemeen directeur en Dick van den Bosch als plaatsvervangend algemeen directeur.

Terugblikkend op zijn tijd bij EVO zei Van den Broek Humphreij trots te zijn op wat EVO heeft gepresteerd. Het grootste succes is volgens hem dat de politiek er tegenwoordig van doordrongen is dat de verlader een belangrijke rol speelt bij het doelmatig maken van het vervoer van goederen.

Tot slot nam de scheidend directeur gebruik van de gelegenheid om zijn hart te luchten over twee kleine frustraties die hem tijdens zijn leiderschap kwelden. De eerste is dat fileberichten elke dag opnieuw, verspreid over de dag melden dat een vrachtwagen betrokken is bij een incident. Van den broek Humphreij: ‘Hoewel deze informatie volstrekt nutteloos is voor weggebruikers, heeft het wel een verwoestende uitwerking op het imago van het goederenvervoer over de weg. Het laat weggebruikers denken dat de vrachtauto de file veroorzaakt.’

Een tweede frustratie betreft zijn vergeefse persoonlijke lobby tegen het woord ‘mainport’. Dit woord is volgens van den Broek Humphreij door Neerland’s Logistieke Intelligentsia bedacht, maar bij het gebruik van deze term in het buitenland krijg je er een gratis puntmuts met ezelsoren bij.