21-02-2017  Iedere meter, ieder minuut, iedere medewerker, iedere techniek en ieder proces telt. Efficiëntie in magazijnen is een hoofdpijndossier van menig logistiek manager. Door de technische ontwikkelingen zijn er talloze mogelijkheden om het magazijn te optimaliseren. Maar wat is het effect van deze technologische ontwikkelingen op de efficiëntie van het magazijn?

Doe mee aan het onderzoek

Onderzoek

Om hier antwoord op te geven is evofenedex in samenwerking met TLN, professor René de Koster en Christian Kaps van de Erasmus Universiteit Rotterdam, een onderzoek gestart om dit in kaart te brengen. Hiervoor is een vragenlijst opgesteld die ongeveer tien minuten in beslag neemt. Rond juni/juli krijgen alle respondenten een gepersonaliseerd rapport van het onderzoek toegezonden.

Vergelijken met concurrenten

In dit rapport wordt de operationele efficiëntie van het magazijn vergeleken en gepositioneerd ten opzichte van de volledige set van deelnemende magazijnen. Verder zien respondenten hoe hun magazijn presteert ten opzichte van concurrerende magazijnen in de bedrijfstak. De scores worden berekend op basis van de ingevulde data en de analyse van individuele inputs en outputs (bijv. aantal mensen, orders e.d.).

Bedrijven kunnen meedoen tot uiterlijk 17 maart 2017. De vragenlijst dient ingevuld te worden door de (assistent) logistiek manager van het betreffende magazijn. De vragenlijst richt zich op de operationele veranderingen die het magazijn onderging gedurende de afgelopen vijf jaren. Elke magazijnlocatie mag afzonderlijk deelnemen, ook als de organisatie meerdere magazijnlocaties heeft.