Onderzoek naar regels rond gevaarlijke stoffen

Gevaarlijkestoffenprofessionals kunnen hun mening geven over wet- en regelgeving en de rol van de overheid

08-05-2018  Om de mening van gevaarlijkestoffenprofessionals te peilen, houden wij het Nationaal Onderzoek Gevaarlijke Stoffen. Beleidsadviseur Thomas Reitsma legt de redenen achter dit nieuwe initiatief uit. “Het is de hoogste tijd om de stem van de professional gevaarlijke stoffen harder te laten klinken in de maatschappij en de politiek.”

Invloed wet- en regelgeving

Het onderzoek vraagt de deelnemer zijn mening te geven over de invloed van de wet- en regelgeving rond gevaarlijke stoffen. Maar ook wordt nadrukkelijk gevraagd naar de rol van de overheid. Kan je voor informatie terugvallen bij een overheidsloket? Is de overheid al voldoende voorbereid op incidenten? Is de handhaving te streng? Staat de regelgeving innovatie in de weg?

Geen vinger wijzen

“We willen met het onderzoek niet met een vinger wijzen of alleen maar onvrede uiten, maar hopen duidelijk de positieve en negatieve standpunten van de branche weer te geven. Daarom wordt aan de deelnemer een spiegel voorgehouden”, vult Reitsma aan. Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen we de belangen van het Nederlands bedrijfsleven nog beter behartigen bij de diverse (inter)-nationale overheden.

Deelnemen

Ben je een gevaarlijkestoffenprofessional? Dan vragen wij drie minuten van je tijd om aan het onderzoek deel te nemen.

Onze ledenadviseur Marjolein
Contact

Vragen over gevaarlijke stoffen?

Marjolein en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder