20-08-2013  In het brugdek van de Zeelandbrug zijn scheurtjes geconstateerd. Dat bleek tijdens een inspectie vanaf de onderkant van de brug. Om een duidelijk beeld te krijgen van de ernst van het probleem inspecteert de provincie Zeeland de brug in het weekend van 7 op 8 september vanaf de bovenkant. Daardoor ontstaat grote overlast voor het wegverkeer en de scheepvaart.

Reparatieplan

Tijdens de inspectie wordt bekeken hoe groot de scheuren zijn en of ze doorlopen naar de bovenkant van de brug. ‘Op basis van het onderzoek wordt zo nodig een reparatieplan opgesteld en uitgevoerd'', aldus een woordvoerder van de provincie Zeeland. ‘Het zou kunnen dat de scheurtjes dezelfde dag nog worden dichtgelast.’

Inspectie

De inspectie van de Zeelandbrug duurt van zaterdagmorgen 7 september 6.00 uur tot zondag 8 september 16.00 uur. Voor de scheepvaart gaat de brug op zaterdag slechts vier keer open. Op zondag draait de brug vanaf 10.00 uur op de gebruikelijke tijden.

Omrijden

Vrachtauto’s, bussen en personenauto´s met aanhangwagen of caravan moeten tijdens de werkzaamheden omrijden via de Oosterscheldekering. Personenauto´s en fietsen worden in beide richtingen over het fietspad van de Zeelandbrug geleid.

EVO

Om de impact voor het vrachtverkeer zo klein mogelijk te houden, is EVO in gesprek met Rijkswaterstaat.