Onzekerheid groeit bij bedrijven door stremming brug Boskoop

evofenedex wil ‘alle hens aan dek’ om stremming Boskoop op te lossen

17-10-2019  De provincie Zuid-Holland moet snel met vertegenwoordigers van handels- en productiebedrijven om de tafel om te praten over een oplossing voor de gestremde brug bij Boskoop. Dat schrijft evofenedex in een brief aan gedeputeerde Floor Vermeulen (Verkeer en Vervoer). De brug is nu al een week gestremd voor het wegvervoer en de binnenvaart, maar uitzicht op een oplossing is er nog niet.

Vooral voor bedrijven die afhankelijk zijn van de binnenvaart, loopt de schade fors op. De Gouwe is volledig gestremd voor schepen, waardoor deze 16 uur moeten omvaren en ook te maken krijgen met beperkingen waardoor er minder lading mee kan.

Tijdelijke oplossing

evofenedex roept de provincie Zuid-Holland op nu direct tot een tijdelijke oplossing te komen. Dit zou bijvoorbeeld het uittillen van de hef, dan wel het vastzetten van de brug op een maximale doorvaarhoogte kunnen zijn, zodat scheepvaart weer mogelijk is. De Gouwe is een belangrijke binnenvaartcorridor waar jaarlijks, naast grote hoeveelheden zand en grind, ruim honderdduizend containers over worden vervoerd.

Daarnaast is het van belang dat de gehele brug zo snel mogelijk weer normaal kan functioneren. De planning is onduidelijk en dit  zorgt ervoor dat bedrijven in de regio in onzekerheid verkeren. Naast de scheepvaart zijn er ook veel bedrijven waaronder tuinders, die gedupeerd zijn door de plotselinge afsluiting van de brug. evofenedex hoopt op zeer korte termijn met de provincie tot een werkbare oplossing te komen waarbij alle belangen zo evenwichtig mogelijk worden meegewogen.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder