20-07-2012 Vrachtwagenfabrikant MAN brengt een nieuwe serie vrachtauto’s op de markt. Deze worden vanaf 2013 geleverd met Euro-6-motor. De trucks vallen op door hun geheel nieuw ontworpen front met een dynamisch gevormde grill en de grote letters MAN.

Deze aangepaste vormgeving is nodig om de aerodynamica te verbeteren om zodoende de luchtweerstand verder te verlagen. Enkele voorbeelden daarvan zijn de gewijzigde A-stijlen, de windgeleiders en de vormgeving van de bumper.

Luchtweerstand

Dankzij de verminderde luchtweerstand wordt het meerverbruik, dat onvermijdelijk door Euro 6 ontstaat, gecompenseerd. Bovendien moesten de ontwerpers zorgen voor voldoende luchtstroming door de koelradiator en langs de motor, want Euro 6 stelt onder andere op het gebied van koeling zwaardere technische eisen.

MAN heeft de chassis van de TGX en TGS opnieuw ingericht om ruimte te creëren voor de nieuwe grotere uitlaatgasmodule en de AdBlue-tank. Transportondernemers kunnen ook bij de nieuwe truckgeneratie kiezen uit een ruim aanbod brandstof- en AdBlue-tanks. Bovendien is er net als bij de huidige generatie genoeg ruimte voor het monteren van bijvoorbeeld een silocompressor of een hydraulische tank.

IAA

Deze vernieuwde serie MAN vrachtauto’s is voor het eerst te zien op de 64ste IAA Nutzfahrzeuge in het Duitse Hannover.