Workshop ‘Uitwisselen transportopdrachten van x(ML) naar OTM'

Leestijd 2 minuten

14-01-2022  Wil je van gebruikers (logistiek dienstverleners en ICT-leveranciers) horen hoe zij met het Open Trip Model werken? Wil je weten hoe je dit model kunt toepassen bij het uitwisselen van transportopdrachten? En wil je weten op welke manier de communicatie van het Open Trip Model werkt? Meld je dan aan voor de (online) workshop.

Praktische info en aanmelden

Op 26 januari aanstaande organiseert de Stichting Uniforme Transport Code (SUTC) van 14.00 tot 16.00 uur (met uitloop tot 17.00 uur) de workshop 'Uitwisselen transportopdrachten van x(ML) naar Open Trip Model'. Je krijgt dan antwoord op bovenstaande en andere vragen. Ook kom je te weten wat de verschillen zijn tussen XML en het Open Trip Model. SUTC is een initiatief van TLN, evofenedex en NBB. Deze stichting heeft als hoofddoel om de data-uitwisseling in de logistiek te optimaliseren, bevorderen en vereenvoudigen.

Na aanmelding ontvang je daags voor de workshop een link voor de meeting (Microsoft Teams). We raden je aan je alvast voor te bereiden. Je kunt daarvoor het developer portal  van OTM raadplegen en eventuele vragen vooraf stellen via het discussieforum op de website.

Aanleiding en inhoud van de workshop

Uitwisseling van transportopdrachten en statusberichten gebeurt vandaag de dag nog op veel verschillende manieren. Bellen, mailen, pdf, excel, csv files, EDI en klantspecifieke XML-koppelingen. Het doel van SUTC en DALTI is om hier verbetering in aan te brengen. Het middel dat we hiervoor gezamenlijk ontwikkelen is het Open Trip Model.

In het afgelopen jaar is er goede voortgang geboekt. Het Open Trip Model is nog verder doorontwikkeld en steeds meer bedrijven zijn bezig met de implementatie van het model. Tijdens die implementatie zijn er vanzelfsprekend nog veel vragen: hoe modelleren we in OTM? Hoe zetten we de communicatie op?

In deze workshop krijg je antwoord op veelvoorkomende vragen. Omdat veel vragen het best beantwoord kunnen worden door daadwerkelijke gebruikers, leveren Transportial, VTS Transport en Logistiek, Adabt, TANS en Simacan een actieve bijdrage aan de workshop.

Agenda workshop

1. Stand van zaken Open Trip Model

-Wat kan er wel en wat kan er niet met OTM?

-Versie 5.3 is dec 2021 gereleased. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?

-Openstaande change request – GitHub

2. Manier van communicatie

-Op welke manier communiceren we met OTM?

-Wat is het verschil tussen communicatie met XML en OTM?

3. Voorbeelden uit de praktijk

-Concrete voorbeelden van bedrijven die OTM inzetten voor uitwisseling transportopdrachten

4. Discussie en vragen

-OTM is open source, oftewel van de community. Door elkaar vragen te stellen, leren we van elkaar en kunnen we OTM en de toepassing in de praktijk verbeteren. Hiervoor reserveren we voldoende ruimte.

Voor wie?

De workshop is in eerste instantie bedoeld voor ontwikkelaars, developers, integratiespecialisten, en productmanagers bij IT-leveranciers, logistiek dienstverleners en verladers die actief aan de slag willen met OTM om de uitwisseling van transportopdrachten te ontwikkelen. Daarnaast is die geschikt voor projectmanagers, transportmanagers of accountmanagers die de uitwisseling van transportopdrachten willen optimaliseren en anderen die geïnteresseerd zijn in de werking van het Open Trip Model.

Onze ledenadviseur Nanne
Contact

Vragen over supply chain management?

Nanne en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder