Oplossing voor files op Algerabrug (N210) nabij

Compromis oeververbinding moet ook files Algerabrug oplossen

17-07-2019  Als het aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincie Zuid-Holland en gemeenten uit de regio Rotterdam ligt, komt er wel een oplossing voor de files op de N210 bij de Algerabrug van en naar Krimpen aan den IJssel. Het onderzoek naar de nieuwe oeververbinding zal zich richten op een verbinding tussen de Kralinger Esch in het noorden en Feijenoord in het zuiden van Rotterdam. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), de provincie Zuid-Holland en de gemeente Rotterdam zijn dat op dinsdag 16 juli 2019 overeengekomen. Wij vinden dit redelijk goed nieuws voor de bedrijven in de regio Capelle aan den IJssel, de Krimpenerwaard en Ridderkerk.

De voorkeur van de bestuurders gaat uit naar verder onderzoek voor de oeververbinding naar Feijenoord City in Rotterdam met een infrastructureel maatregelenpakket om het verkeer op de Algerabrug goed te laten doorstromen. Waar de verbinding tussen de Willemsbrug en de Van Brienenoordbrug precies komt te liggen, wordt verder onderzocht. Ook is nog niet bekend of er een brug of tunnel komt. De verbinding maakt deel uit van een pakket maatregelen om het verkeer in de regio beter te laten doorstromen. Zo komt er ook geld vrij om knelpunten bij Capelle en Krimpen aan den IJssel op te lossen. Van de 90 miljoen euro die daarvoor nodig is, moet nog 30 miljoen ergens vandaan komen. Ook kijkt het onderzoeksteam naar betere verbindingen voor het openbaar vervoer. De variant tussen Krimpen aan den IJssel en Ridderkerk is voorlopig op de lange baan geschoven. Ook die plek was in eerste instantie aangemerkt als potentiële locatie.

Compromis

“Dit is een compromis voor burgers en bedrijven uit de hele regio”, aldus algemeen directeur Machiel van der Kuijl van evofenedex. “Door ervoor te kiezen deze varianten uit te werken, krijgt de regio helaas niet de bereikbaarheidsimpuls die het nodig heeft. Een extra oeververbinding voor de Krimpenerwaard blijft nodig voor een robuuster netwerk. In geval van calamiteiten wil je een alternatief hebben. Dat is een gemiste kans voor de regio. Uiteraard zijn we wel tevreden dat het drukste wegvak van Nederland eindelijk wordt aangepakt.”

Beeld: Rijkswaterstaat.nl.

Onze bedrijfsjurist Peter
Contact

Advies nodig of vragen?

Peter en de andere bedrijfsjuristen helpen je graag verder