Opnieuw EU-subsidie voor aanleg parkeerplaatsen vrachtauto’s

evofenedex roept initiatiefnemers die mogelijk vrachtautoparkeerplaatsen willen gaan aanleggen op zich te melden

31-10-2019  De Europese Commissie heeft opnieuw fondsen beschikbaar gesteld voor de aanleg van parkeerplaatsen voor vrachtauto’s. Deze subsidieregeling helpt volgens ondernemersvereniging evofenedex om businesscases voor vrachtautoparkeerplaatsen sneller sluitend te krijgen. Want er bestaat nog steeds een structureel tekort aan voldoende veilige parkeerplaatsen voor vrachtverkeer.

In de goederencorridors Oost en Zuidoost werkt evofenedex samen met TLN, VNO-NCW, het Rijk en de regio’s om versneld het tekort aan parkeerplaatsen voor vrachtauto’s op te lossen. Wij roepen initiatiefnemers die mogelijk vrachtautoparkeerplaatsen willen gaan aanleggen op zich bij ons te melden. Zo kunnen wij de verschillende initiatieven op de goederencorridors bundelen tot één subsidieaanvraag. Een gecombineerde aanvraag gesteund door de corridor maakt namelijk veel meer kans gehonoreerd te worden.

Informatiebijeenkomsten

De inhoud van de regeling vind je hier. Projectvoorstellen kunnen worden ingediend in Brussel tot en met 26 februari 2020 (17:00 uur CET). INEA houdt op donderdag 7 november een virtuele informatiebijeenkomst, waarvoor je je hier kunt aanmelden. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland houdt op donderdag 14 november samen met INEA en DG MOVE een informatiemiddag in haar kantoor te Den Haag. Aanmelden kan via de website van RVO.nl.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder