Avondklok ontneemt mogelijkheid voor chauffeurs om eten en drinken bij pomp te kopen

Leestijd 1 minuut

22-01-2021  Vrachtautochauffeurs en andere cruciale beroepsgroepen worden geraakt door de sluiting van tankstations tijdens de avondklok. Voor hen zijn deze faciliteiten langs de snelweg onmisbaar om te kunnen eten, drinken, douchen, of naar het toilet te kunnen gaan. BOVAG, TLN, evofenedex, VERN, NOVE, BETA en VNPI pleiten daarom voor het openhouden van deze voorzieningen tijdens de avondklok.

Tankstations mogen ondanks de avondklok voor brandstofverkoop open zijn, maar mogen vanaf 20.45 uur geen levensmiddelen meer verkopen. Dit betekent dat cruciale beroepsgroepen, zoals vrachtautochauffeurs, tijdens de avondklok geen drinken en eten meer kunnen kopen. In een brandbrief aan verschillende ministeries pleiten de branche- en ondernemersorganisaties, ervoor om tankstations volledig open te houden voor vrachtautochauffeurs en andere cruciale beroepsgroepen.

Onmisbaar

Ondanks de coronacrisis en de avondklok werken veel mensen dag en nacht door, dus moeten zij ook dag en nacht ergens wat kunnen eten of drinken. Al die mensen moeten pauze houden en dat doen ze veelal langs de weg. Dan moeten ze bij een tankstation wel iets te eten of drinken kunnen kopen of gebruik kunnen maken toilet of douche. Vrachtautochauffeurs zijn onmisbaar voor de bevoorrading van Nederland en de voorzieningen langs de weg zijn onmisbaar voor chauffeurs. Bovendien zal het openhouden van tankstations en toiletten niet tot extra drukte leiden, omdat niet-noodzakelijk verkeer tijdens de avondklok verboden is. 

Rogier evofenedex
Contact

Vragen over corona?

Rogier helpt je graag verder