Opslagbedrijven havengebied draaien overuren door brexit

Neele-Vat zet alles op alles om klanten te kunnen bedienen

25-03-2019  In het gigantische warehouse van Neele-Vat op de Maasvlakte is nauwelijks nog een plekje te vinden in de stellingen. De brexit zorgt voor extra vraag, merken ze bij het familiebedrijf. De afgelopen maanden was die vraag zo hoog, dat het warehouse nu voor meer dan 90 procent vol is.

Een paar stellingen zijn nog leeg, maar volgens vestigingsmanager Alex Dikhoff niet lang meer. “Die staan binnen een paar dagen vol. De afgelopen tijd hebben we onze picklocaties en klein stuks verplaatst naar andere plaatsen in het pand om ruimte te maken voor stellingen zoals die nieuwe daar. De vraag naar ruimte is zo groot, dat we dit soort ingrepen doen.” Om al die opslag in goede banen te leiden heeft het bedrijf extra mensen ingehuurd. “De Brexit levert ons werk en ook banen op.”

neele

Al maanden geleden begon de vraag naar ruimte te stijgen. “Vooral voedselingrediënten zoals enzymen worden opgeslagen. Waar we normaal 1500 pallets van een bepaald iets hier in de opslag hebben, is dat nu 5000. Britse producenten willen voorkomen dat ze niet kunnen leveren op het vaste land en bouwen voorraden op." Dat zorgt voor een stampvol magazijn." Het zijn inderdaad gouden tijden, want normaal zitten we op ongeveer 70 procent. Vaste klanten kunnen we nu nog wel helpen, al is het krap.”

Peter
Contact

Vragen over de brexit?

Peter helpt je graag verder