01-12-2015  Overheden en bedrijfsleven zijn verheugd dat er een onderzoek komt naar problemen op de A20. Dat lieten diverse organisaties, waaronder EVO, dinsdag weten.

Dinsdagmiddag nam de Tweede Kamer een motie aan waarin minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu opgedragen wordt om zo snel mogelijk te starten met een onderzoek naar de problemen op de A20 tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en het knooppunt Gouwe. Ook moet zij de benodigde procedure voor de te nemen maatregelen zo snel mogelijk te starten.

Verheugd

In een persbericht laten bedrijfsleven en overheden in de omgeving van de A20 weten dat zij vierkant staan achter deze motie en zeer verheugd zijn over het feit dat deze is aangenomen.

Schade

'Op de A20 tussen Gouda en Rotterdam wordt ieder jaar opnieuw forse economische schade geleden. Er gebeuren ook regelmatig ongevallen, onder meer door de overgang van drie naar twee rijstroken richting Gouda bij Nieuwerkerk aan den IJssel. Het is dus zaak dat er snel onderzoek wordt gedaan naar de mogelijkheden om de doorstroming en de verkeersveiligheid op deze economische levensader te verbeteren. De betrokken overheden en het bedrijfsleven worden hier graag bij betrokken', aldus de partijen in het bericht.

Het persbericht is een gezamenlijk initiatief van EVO, TLN, Regio Midden-Holland Gemeente Alphen aan den Rijn, VNO-NCW West, Gouda Onderneemt!, Industrieel Contact Waddinxveen, Vereniging Bedrijvenpark Doelwijk.