Overheden kunnen internationale handel nog beter faciliteren

Gepresenteerde resultaten op final conference zeer bemoedigend

12-04-2018  Dankzij digitalisering, het onderwerp dat centraal stond in het CORE-project, kunnen overheidsorganisaties, zoals douane en NVWA en bedrijven efficiënter werken, beter plannen en bijsturen. Het is nu aan de overheden om de barrières die er nog zijn weg te nemen. Dat is de uitkomst van de final conference die woensdag plaatsvond in Brussel.

CORE richt zich op het verbeteren van visibility in supply chains. Niet alleen de goederen moeten blijven bewegen, maar ook de informatie die bij deze goederen hoort. Dit past men toe in zogenaamde datapipelines. Dankzij deze datapipelines kunnen bijvoorbeeld douanezaken soepeler worden afgehandeld en krijgen bedrijven beter zicht op de planning.

Geslaagd

Met zeventig partners uit meer dan twintig landen, een budget van vijftig miljoen euro en 23 projecten was het eigenlijk ondoenlijk. Toch is het CORE-consortium erin geslaagd om het project in goede banen te leiden. Onder meer Procter&Gamble, Royal Flora Holland, Seacon, TU Delft en de Nederlandse douane presenteerden op de final conference hun resultaten en ervaringen met CORE. In totaal zijn 170 vertegenwoordigers van overheidsorganisaties en bedrijven meegenomen in de resultaten.

Overheidstaak

Het is nu aan de overheden om de digitale datasharing verder mogelijk te maken en hindernissen weg te nemen. En steeds meer verladers en logistiek dienstverleners zullen datapipelines gaan opzetten. Op de website www.coreproject.eu is meer informatie over het project terug te vinden.

Onze ledenadviseur Nanne
Contact

Vragen over supply chain management?

Nanne en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder