Zoetermeer, 6 augustus 2012

Rob Lausberg op 68-jarige leeftijd overleden

Voormalig adjunct-directeur van EVO, Rob Lausberg is op 31 juli jongstleden in zijn woonplaats Alphen aan den Rijn overleden. Dat maakt de verladersorganisatie vandaag bekend. Rob Lausberg (Rotterdam, 1943) is 68 jaar geworden.

Rob Lausberg begon zijn loopbaan bij EVO in 1965; eerst als assistent districtssecretaris in Rotterdam en later districtsecretaris in Noord-Holland. Nadat hij als afdelingshoofd en manager voor EVO actief was in West- en Zuid-Nederland, werd hij in 2003 adjunct-directeur, verantwoordelijk voor inkoop, producten en diensten. Rob Lausberg was onder meer verantwoordelijk voor de bouw van en verhuizing van EVO naar het huidige onderkomen aan het Signaalrood in Zoetermeer. De centrale hal van het verenigingsgebouw is dan ook naar hem vernoemd. In 2009 trad Lausberg uit dienst bij de verladersorganisatie. Na zijn pensionering bleef hij actief, onder andere in diverse projecten voor het ID College en de Haagse Hogeschool, Distripool en het Ondernemersklankbord, waar hij jonge ondernemers begeleidde.

Rob Lausberg was getrouwd, vader van drie zonen en grootvader van acht kleinkinderen.

Machiel van der Kuijl, algemeen directeur van EVO over Rob Lausberg: ‘Rob heeft zich 44 jaar lang met hart en ziel ingezet voor de belangen van EVO en haar leden. Hij was een buitengewoon aimabele, humorvolle en energieke collega en vriend, op wie je kon bouwen. Ook na zijn pensionering bleef hij betrokken bij het wel en wee van de vereniging; tekenend voor zijn loyaliteit. Zijn voormalige collega’s, het bestuur en alle leden die hem hebben gekend, zullen hem missen. Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw Nel, zijn kinderen, kleinkinderen en andere familieleden en dierbaren.’

Rob Lausberg wordt op dinsdag 7 augustus in Alphen aan den Rijn begraven.