Overslag containers in Rotterdam

Trucken populairder door overslagprobleem haven Rotterdam

07-09-2017 De containeroverslag in de haven van Rotterdam van containerlijnvaartschepen op binnenvaartschepen loopt grote vertragingen op. 70% van de bedrijven die bij een meldpunt van ondernemersvereniging evofenedex hun zorgen hierover deelden, overweegt nu om hun goederen voortaan weer met een truck te laten vervoeren. Met het oog op de regionale bereikbaarheid over de weg en duurzaamheid is dat een onwenselijke ontwikkeling. Dus zijn maatregelen snel nodig, vindt de ondernemersvereniging.

Al enkele maanden worden bedrijven geconfronteerd met vertragingen bij containerafhandeling in Rotterdam. Op uitnodiging van het havenbedrijf Rotterdam zal evofenedex, met andere partijen, op zoek gaan naar oplossingen. Wat evofenedex betreft staat extra aandacht voor een nog betere havenlogistiek voorop. Dat betekent betere ketensamenwerking, het nakomen van vaarschema’s en intensievere onderlinge uitwisseling van data. De bijeenkomst zal vrijdag 8 september plaats hebben. 

In Rotterdam meren steeds grotere zeeschepen aan die grotere volumes containers en bulkgoederen in één keer lossen. Dat veroorzaakt hoge pieken in de afhandelingsprocessen van containerterminals. Deze worden verergert omdat de zeeschepen heel vaak niet op tijd aanmeren. Dat maakt een effectieve afwikkeling op de terminals extra moeilijk waardoor de aan- en afvoer van containers met binnenvaartschepen stagneert. Deze zomer kwamen daar de problemen als gevolg van een hack nog bovenop. De vertraging van de aan- en afvoer van containers loopt soms op tot een volle week. Dat leidt tot veel extra kosten bij handels- en productiebedrijven doordat zij hun klanten niet op tijd beleveren of hun productieprocessen moeten vertragen.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder