Pas op voor post van European Business Number (EBN)

EBN stuurt geregeld formulieren en brieven naar ondernemers, maar het is geen officiële instantie

11-02-2019  European Business Number (EBN) stuurt met grote regelmaat formulieren en brieven naar ondernemers. Hierbij wordt de suggestie gewekt dat de ondernemer snel moet reageren. Wie dat doet, gaat echter onbedoeld een overeenkomst aan. Dit meldt de Fraudehelpdesk.

De post bestaat onder meer uit een formulier waarop al enkele gegevens van de ondernemer zijn ingevuld. Hierdoor wordt de suggestie gewekt dat de geadresseerde ontbrekende gegevens moeten invullen.

Antwoordenvelop

Ook in de begeleidende brief wordt verzocht de gegevens aan te vullen en het formulier ondertekend te retourneren. Er zou voor een bepaalde datum gereageerd moeten worden. Er is een antwoordenvelop toegevoegd, waardoor het makkelijk is om gehoor te geven aan dit verzoek. Na ondertekening ontstaat echter een overeenkomst met EBN, met een looptijd van drie jaar.

Advies

Het is niet verplicht om gehoor te geven aan dit verzoek om de gegevens te controleren. De brief en het formulier zijn niet afkomstig van een officiële instantie. Ons advies is: controleer altijd de afzender van de post die je ontvangt. Lees alles eerst goed door voordat je een handtekening zet. Heb je al getekend? Dan kun je de overeenkomst nog annuleren door een aangetekende brief te sturen. Neem voor meer informatie contact op met de Fraudehelpdesk.

Onze bedrijfsjurist Peter
Contact

Advies nodig of vragen?

Peter en de andere bedrijfsjuristen helpen je graag verder