Betrokkenheid van management tot werkvloer

De mensen op de werkvloer hebben altijd gelijk

Ongeveer twee jaar geleden begon eigenaar Frits Wolf met het maken van plannen voor een nieuw distributiecentrum voor 4 Seasons Outdoor. Omdat parasols en tuinsets zich lastig laten stapelen, is er een speciale constructie met meerdere vloeren nodig. Deze zomer gaat het bedrijf over van drie locaties nu naar één.

Bijzonder aan het nieuwe distributiecentrum is dat het maar liefst drie vloeren telt. “Hoge stellingen zijn voor ons geen oplossing”, legt Wolf uit. “Onze producten zijn nogal ingewikkeld. Denk maar aan granieten parasolvoeten van 125 kilo, parasols in verpakkingen van vier meter lang of een loungeset. Dat zet je niet even weg in een standaardstelling. Wij hebben dus vloeroppervlakte nodig om onze orders goed te kunnen laten picken.”

Efficiënter

Met behulp van twee grote goederenliften kunnen medewerkers straks van verdieping naar verdieping gaan om hun picklijst af te werken en alles klaar te zetten bij het dock voor verzending. Door meerdere vloeren te bouwen wordt de ruimte op de kavel optimaal benut. “En we hebben straks alle ruimte aan de docks om onze containers uit China en Indonesië te lossen en vrachtauto’s die naar onze klanten gaan te laden. Dat wordt allemaal een stuk efficiënter.”

Met het nieuwe gebouw is Wolf klaar voor de toekomst. “We kunnen daar ook meer opslaan, zodat we meer voorraad hebben. Dat is fijn voor onze klanten, want zo kunnen zij sneller over hun spullen beschikken.”

4seasons

Seizoen

Ook het personeel kan niet wachten om over te gaan naar het nieuwe pand. “We betrekken onze medewerkers volop bij het proces en dat gaat heel ver. Zij geven feedback op de plannen en wij kijken wat er, binnen alle mogelijkheden die er zijn, mee gedaan kan worden. Het is heel simpel: de mensen op de werkvloer hebben altijd gelijk. Zij moeten er dagelijks werken en ik moet hier niet vanuit mijn kantoor zeggen hoe zij alles moeten doen. Ik heb hier een presentatieboek liggen van het nieuwe pand en mensen van alle afdelingen lopen geregeld binnen om een kijkje te nemen. Het hele proces geeft een enorm goede vibe.”

Met de planning voor de bouw en de bouwtijd wordt ook rekening gehouden met het seizoen. “Het seizoen 2021, dat startte in oktober 2020 en loopt tot eind juni, moeten we nog door op de huidige manier. De eerste paal voor het nieuwe pand gaat in week twee van dit jaar de grond in en in week 27 moet het pand dan worden opgeleverd, zodat wij in onze rustiger maanden kunnen verhuizen en alles klaar kunnen maken voor seizoen 2022.” Wie denkt dat Wolf dan rustig achterover gaat zitten, heeft het mis. “We willen verder groeien in Engeland en Duitsland, daar zit voor ons nog voldoende markt.”

Aanmelden HR-update

Wil je weten hoe je het maximale kunt halen uit (nieuw) talent in de organisatie? Meld je aan voor de HR-update en krijg iedere maand de laatste trends, tips en to do's rondom HR in de logistiek en de dynamische arbeidsmarkt in je mailbox.

Dit is een verkorte versie van het artikel uit evofenedex magazine van december 2020.

Marcel
Contact

Vragen over magazijnen?

Marcel en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder