Personeel werven buiten de gebaande paden

Nieuwe manier van werving en selectie in de handel en logistiek

Bij het invullen van vacatures in de handel en logistiek denk je niet vanzelfsprekend aan een doelgroep van statushouders, bijstandsmoeders, arbeidsgehandicapten of anderen met afstand tot de arbeidsmarkt. Maar daar komt verandering in, want om ervoor te zorgen dat deze mensen beter aansluiten op logistieke beroepen krijgt het bedrijfsleven hulp vanuit Werkgevers Servicepunten (WSP’s). Daarvan zijn er in Nederland 36, in elke arbeidsmarktregio is er één en er is een landelijk punt voor grote bedrijven die in meerdere regio’s gevestigd zijn.

Deze hulp kan bestaan uit meerdere middelen zoals subsidies voor trainingen, extra begeleiding maar ook bijvoorbeeld kinderopvang of een busje wat een bedrijventerrein toegankelijker maakt. Per regio zijn er andere maatwerktrajecten voor diverse sectoren gemaakt en vastgelegd in een zogenaamde Doe-Agenda van Perspectief op Werk. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft hiervoor 70 miljoen beschikbaar gesteld.

Goed voorbeeld doet volgen

Dat het overbruggen van die afstand door middel van een logistieke maatwerkopleiding kan helpen blijkt uit de succesformule die wij in samenspraak met het werkgeversservicepunt Zoetermeer en Toolstation hebben opgepakt. We hebben inmiddels vijf groepen opgeleid waarbij ook andere MKB bedrijven zijn aangesloten. De deelnemers worden in vijf werkdagen opgeleid tot de functie van magazijnmedewerker en ruim tachtig procent van de deelnemers mag daarna in het bedrijf blijven. Redenen genoeg voor andere leden van evofenedex om ook een klasje te laten starten, want goed voorbeeld doet volgen.

Naadloze aansluiting

Wat het traject uniek maakt is dat mensen, nog voordat ze de werkvloer op gaan, al bekend worden gemaakt met het vakjargon, de bedrijfscultuur, de basis werkzaamheden en de veiligheidsregels die in het bedrijf gelden. Maar er is ook aandacht voor de Nederlandse cultuur en bijvoorbeeld proactief handelen, wat in sommige culturen niet vanzelfsprekend is. Op die manier worden deze kandidaten in korte tijd inzetbaar gemaakt en kunnen ze direct aan de slag zodra ze klaar zijn met de opleiding. Het werken in kleine groepjes en het bieden van maatwerk voor een bedrijf zijn hierin succesfactoren. Hiermee sluiten deze nieuwe logistieke helden naadloos aan op de beroepspraktijk en zijn ze direct inzetbaar.

Wil je meer weten over de mogelijkheden?

Neem contact op met onze Ledenservice via 079 3467 346 of mail naar ledenservice@evofenedex.nl. Bekijk ook ons succesvolle project bij Toolstation