Zoetermeer, 17 oktober 2013

Verladersorganisatie EVO, Transport en Logistiek Nederland (TLN), Bouwend Nederland en VNO-NCW vinden het verstandig dat er geïnvesteerd wordt in de A7, A8 en A9. Dit stellen de organisaties in een eerste reactie op de plannen van minister Schultz van Haegen, van Infrastructuur en Milieu.

De minister maakte vanmiddag bekend de bereikbaarheid ten noorden van Amsterdam te willen verbeteren. Bijvoorbeeld door een planstudie naar de aanleg van een snelweg met twee keer twee rijstroken die de A8 met de A9 moet verbinden.

Doorstroming

De minister zei ook een MIRT-onderzoek (Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport) naar de verbetering van de doorstroming op de A9 te starten. Ook wordt er gekeken naar een betere doorstroming op de A7 en de A8. De doorstroming op het knooppunt Coenplein, die de A10 met de A8 verbindt, en het knooppunt Zaandam, worden ook onderzocht.

Bedrijfsleven

EVO, TLN, Bouwend Nederland en VNO-NCW stellen dat bedrijven veel onnodige economische schade leiden door de huidige doorstromingsproblemen. De organisaties bieden aan om mee te denken in creatieve oplossingen om de realisatie tegen de laagst mogelijke kosten uit te voeren.