Petitie N35 goed ontvangen in Tweede Kamer

Belangrijke Rijksweg moet op de schop voor een betere doorstroming

31-10-2018  Extra Rijksinvesteringen om veilig, schoon en filevrij door te kunnen rijden op de Rijksweg N35 tussen het Overijsselse Wierden en Zwolle. Samen met de bewonersverenigingen uit Haarle, Mariënheem, Heino, Laag Zuthem en Hoonhorst, TLN en VNO-NCW hebben wij dinsdag een petitie aangeboden aan de Tweede Kamerleden met daarin de oproep om werk te maken van het aanpakken van de N35. De aanwezige Kamerleden ontvingen de petitie welwillend.

VVD-Kamerlid Remco Dijkstra, die de petitie namens de commissie Infrastructuur en Milieu in ontvangst nam, was zelf ook in de regio gaan kijken. “De VVD in de Tweede Kamer streeft met collega’s in de provincie naar opwaardering van deze weg, meer veiligheid en een betere doorstroming. Daarvoor is ook de provincie Overijssel aan zet, die moet ons een integraal plan voorleggen. De tijd voor pleisters plakken is voorbij, dus de timing van deze petitie is precies goed.”

Ondernemers ervaren last

Ook de bij ons aangesloten ondernemers uit de regio geven al een aantal jaar aan dat de N35 een betere doorstroming en veiligheidsvoorzieningen behoeft. Het is een belangrijke verkeersader in Overijssel waar dagelijks duizenden ondernemingen voor de aan- en afvoer van hun goederen en grondstoffen van afhankelijk zijn.

Plaatsvervangend voorzitter van de commissie Infrastructuur en Milieu, Remco Dijkstra (VVD), neemt petitie in ontvangst uit handen van bewoners en Marco Wiesehahn (manager evofenedex).
Plaatsvervangend voorzitter van de commissie Infrastructuur en Milieu, Remco Dijkstra (VVD), neemt petitie in ontvangst uit handen van bewoners en Marco Wiesehahn (manager evofenedex).  

 

Onze bedrijfsjurist Peter
Contact

Advies nodig of vragen?

Peter en de andere bedrijfsjuristen helpen je graag verder