01-11-2012  Het magazijn van Philips Lighting in Eindhoven is gisteravond tot winnaar uitgeroepen in de jaarlijkse verkiezing van ‘Het Veiligste Magazijn van Nederland’. Ralph Scholtes (links op de foto), manager van het distributiecentrum, ontving de onderscheiding uit handen van prof. René de Koster. Aan de prijs is een bedrag van 5000 euro verbonden, te besteden aan systemen voor verdere verbetering van de veiligheid.

Veiligheidsbewustzijn verankerd

Volgens het juryrapport is tijdens de bezoeken van de jury duidelijk aangetoond dat het veiligheidsbewustzijn in dit distributiecentrum in de hele organisatie is verankerd. Zo begint elke dag met een terugblik op de vorige dag, met een evaluatie van wat goed en wat niet goed ging. Ook was de jury enthousiast over een kaart waarop medewerkers een risicovolle situatie moeten schrijven. Die situatie moet worden bestudeerd en leiden tot concrete aanbevelingen voor een andere aanpak. De jury bleek geïmponeerd door het beleid dat alle managers zelf tien minuten per dag moeten meehelpen om de rommel in het magazijn op te ruimen.

Aanbeveling voor verbetering

Als alle finalisten kreeg ook Philips een aanbeveling voor verbetering. De werkhoogte van de tafels in de inpakafdeling is onvoldoende instelbaar op de lengte van medewerkers.

Het magazijn van Scania in Zwolle eindigde als tweede, Valeo in Helmond (auto-onderdelen) als derde.