Hulpmiddelen tegen corona

Leestijd: 3 minuten

22-09-2020  Door de komst van het coronavirus en de maatregelen die daardoor van kracht zijn, is de werkplek voor veel mensen veranderd. Waar het kan wordt er thuisgewerkt en waar toch gewerkt moet worden, zijn maatregelen genomen. Inmiddels is er een aantal producten op de markt om het werken makkelijker te maken en de kans op besmetting te verkleinen.

De voetdeuropener

Beschikt het kantoor of het magazijn over deuren zonder beweegbare hendels? Dan is deze Voet Deuropener, ontwikkeld door schoonmaakbedrijf CSU, wellicht een oplossing. In plaats van de deurgreep vast te pakken, kunnen gebruikers met hun schoen de deur openmaken. Daardoor blijven de handen vrij en schoon en wordt de deurgreep geen eventuele bron van besmetting. Er zijn ook varianten verkrijgbaar voor deuren met een klink, waarbij een deur met de elleboog kan worden geopend.

Het hesje

Om ervoor te zorgen dat mensen op de werkvloer blijven letten op de anderhalve meter afstand is het gebruik van een hesje een effectief en goedkoop middel. Ze zijn al volop te zien in de supermarkt en diverse magazijnen. Door de hesjes te dragen, blijven medewerkers - en klanten - zich bewust van de anderhalvemeterregel. Daarnaast vergroot het de veiligheid op de werkvloer, doordat medewerkers in een oranje of geel hesje beter opvallen.

De pieper

De in de media meest besproken oplossing is het gebruik van speciale piepers van onder meer Mapiq en Vorm, die afgaan als twee personen te dicht bij elkaar komen. Dat werkt meestal via bluetooth. Er zijn ook apps voor de telefoon die hetzelfde doen, maar die werken nog niet allemaal even feilloos. Overigens moet de pieper wel worden gezien als een hulpmiddel; medewerkers moeten zelf ook alert blijven op de afstand. De beste oplossing blijft toch om mensen zo te laten werken dat ze niet bij elkaar in de buurt kunnen komen, door bijvoorbeeld zonepicking in te stellen of schotten te plaatsen.

Gratis poster

evofenedex stelt samen met VNO-NCW, MKB-Nederland en de Rijksoverheid een poster beschikbaar met de belangrijkste maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus in magazijnen en distributiecentra. Op de poster staan de tien belangrijkste maatregelen die ondernemers en hun werknemers in acht moeten nemen om veilig en gezond te kunnen blijven werken en verspreiding van het virus op de werkvloer te voorkomen.

Marcel
Contact

Vragen over magazijnen?

Marcel en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder