Plaats distributiecentra slim kiezen

Landschappelijke waarde is niet het enige criterium

29-10-2019  evofenedex, de behartiger van de handels- en logistieke belangen van 15.000 bedrijven, deelt de mening van het College van Rijksadviseurs dat je de locatie van distributiecentra zorgvuldig moet kiezen. Landschappelijke waarde is daarbij echter niet het enige criterium dat zwaar moet meewegen, aldus de vereniging.

"We begrijpen de discussie die het College hier aankaart. Een mooi landschap is een belangrijke waarde die ook voor onze leden en hun medewerkers zwaar weegt. Maar 600.000 mensen in Nederland verdienen hun boterham met werk in deze gebouwen en de plaats waar deze gebouwen staan is in de meeste gevallen zorgvuldig gekozen. Beschikbaarheid van personeel, goede aan- en afvoermogelijkheden over weg, water en spoor en efficiency zijn belangrijke elementen die bij die keuze ook een belangrijke rol spelen. Dat heeft ook weer voordelen met het oog op CO2-reductie, waar we als handels- en productiebedrijven ook keihard aan werken. Dat speelt allemaal mee", aldus onze algemeen directeur Machiel van der Kuijl.
 
Volgens evofenedex is het goed om snel met het Rijk, de provincies en vertegenwoordigers van het College om de tafel te gaan en te kijken hoe we alle belangen beter met elkaar in evenwicht kunnen brengen. "Dit vraagt regionaal maatwerk met kaders die investeringszekerheid bieden op de langere termijn”, aldus Van der Kuijl.

Dit is een reactie op berichtgeving van onder meer de NOS.

Marcel
Contact

Vragen over magazijnen?

Marcel en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder