Magazijnruimte vinden of delen met Compose

Samenwerkingsplatform matcht naast vervoer nu ook magazijnruimte

19-11-2019  Met de winter voor de deur liggen de magazijn vol met schaatsen, winterjassen, jerrycans antivries en andere producten die in koude tijden goed van pas komen. Als in maart echter het voorjaarszonnetje doorbreekt, staat een groot deel van deze magazijnen weer maanden leeg. Voor de groothandel in tuinmeubelen even verderop geldt precies het omgekeerde. Hoe kunnen deze bedrijven elkaar helpen om hun opslag effectiever te benutten?

“Wij merkten tijdens werkbezoeken dat veel bedrijven te maken hebben met seizoenspieken in de opslag”, vertelt Stefan Heeringa, projectleider Supply Chain Management bij evofenedex. “Bedrijven zouden best wat willen doen met die ruimte, maar een partner om mee samen te werken is lastig te vinden. Want wie laat je toe? Is deze partij wel te vertrouwen? En heeft die partij wel ruimte op het moment dat het nodig is?”

magazijn

Samen met zijn collega-projectleider Nanne Schriek werkt hij aan Compose, een project waarbij partijen die elkaar in eerste instantie niet of niet goed genoeg kennen maar wel op zoek zijn naar samenwerking door bijvoorbeeld opslag of transport te delen, worden samengebracht. “Dit project draait al een tijdje, het is begonnen als platform om bedrijven te laten samenwerken als het gaat om vervoer”, aldus Schriek. “Nu rijden vrachtauto’s vol van A naar B, maar leeg terug van B naar A, terwijl er misschien een bedrijf is dat juist op die laatstgenoemde route lading moet vervoeren. Als we dat kunnen koppelen, scheelt dat een vrachtauto op de weg.”

Meer weten over compose voor magazijnen? Beluister hieronder de podcast met Stefan en Nanne.

 

Onze ledenadviseur Nanne
Contact

Vragen over supply chain management?

Nanne en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder