De mensen centraal: het nut van een goede personeelsstrategie

Aflevering #1 van de podcastserie Mens&werk

08-10-2020  Goed en gemotiveerd personeel zorgt voor een soepele bedrijfsvoering en tevreden klanten. Juist daarom is het zo belangrijk om een goede personeelsstrategie te hebben, zegt Aleid Haenen van HR-adviesbureau YourConnector.

In de eerste aflevering van de podcastserie Mens&werk legt Haenen uit waarom het zinvol is om mensen centraal te stellen: “Allereerst moet je weten waar je naartoe wil, wat is de stip op de horizon? Vervolgens moet je die strategie verbinden aan een personeelsstrategie.”

Combineer je een bedrijfsstrategie met een goede personeelsstrategie, dan worden de mensen op de werkvloer daar vaak gelukkiger van, komen ze beter tot hun recht en dat heeft ook weer een positieve uitwerking op de (logistieke) operatie.

Aleid Haenen - masterclass evofenedex

Leiderschap

Als bedrijfsleider, en dus ook als warehousemanager, is het van belang om hier samen met de HR-manager het voortouw in te nemen. Haenen: “Als je een bedrijfscultuur wil creëren die goed bij de ontwikkelde personeelsstrategie past, dan hoort daar leiderschap bij. Lead by example. Het gedrag aan de top is bepalend.”

Haenen geeft in onderstaande podcast tips voor hoe bedrijven ‘de beste werkgever kunnen worden om op die manier een succesvolle toekomst tegemoet te kunnen gaan’.

 

Arbeidsmarktonderzoek HRM-trends in de logistiek en handel

Hoe gaan handels- en productiebedrijven om met de veranderende arbeidsmarkt en welke impact heeft  de coronacrisis op het strategisch personeelsbeleid? Deze vragen stonden centraal in het ‘Arbeidsmarktonderzoek HRM-trends in de logistiek en handel 2020’, dat dit najaar is uitgevoerd onder medewerkers die verantwoordelijk zijn voor strategisch personeelsbeleid. De respondenten kozen als belangrijkste HR-thema voor zowel 2020 als 2021 het gezondheidsbeleid, direct gevolgd door ontwikkelingsbeleid. Download het rapport en ontdek welke andere thema's volgend jaar belangrijk worden.

Marinke
Contact

Vragen over strategisch personeelsbeleid?

Marinke en de andere juristen helpen je graag verder