HEMA bouwt aan wereldmerk: ‘Coachend leiderschap wordt belangrijker’

Aflevering #3 van de podcastserie Mens&werk

Het op en top Nederlandse HEMA wil uitgroeien tot een wereldmerk. Vanwege die ambitie krijgt HR een een steeds belangrijkere rol binnen de organisatie, vertelt Sr. HR Business Partner Rianne Rottier in de podcastserie Mens&werk.

Van een winkelketen een wereldmerk worden betekent nieuwe werkmethoden, andere competenties voor werknemers en een veranderende rol voor leidinggevenden, aldus Rottier in de derde aflevering van de podcastserie Mens&werk. 

Mensgericht leidinggeven

“Van traditioneel en procesgericht leiderschap gaan we veel meer toe naar coachend en mensgericht leiderschap. HR speelt hier een grote rol in door de leidinggevende hierin mee te nemen.”

rianne rottier

Rottier is binnen de winkelketen verantwoordelijk voor het personeelsbeleid in twee distributiecentra: het reguliere DC van HEMA in Utrecht en het speciale EDC voor online bestellingen een steenworp verderop.

Samen, beter en slimmer

In de podcast legt Rottier uit wat de effecten van corona zijn op HEMA, waarom communicatie zo’n belangrijke factor is in de weg naar een wereldmerk, welke doorgroei- en opleidingsmogelijkheden er zijn voor het personeel en ze vertelt meer over ‘Samen, Beter & Slimmer’, het speciale programma dat binnen HEMA is uitgerold om nóg beter, veiliger en efficiënter te kunnen samenwerken.

Online kennisevent Mens&werk in de logistiek

In één ochtend helemaal up-to-date

Op dit digitale event zoomen we met twee keynotes van HR-experts in op de trends binnen de veranderende arbeidsmarkt. Daarnaast krijg je in de masterclasses concrete tips en to do's om jouw HR-beleid te optimaliseren. Ook publiceren we de resultaten van ons HR-trendonderzoek 2020 en kom je in contact met vakgenoten op logistiek en HR-gebied.

Marinke
Contact

Vragen over de arbeidsmarkt?

Marinke en de andere juristen helpen je graag verder