HEMA bouwt aan wereldmerk: ‘Coachend leiderschap wordt belangrijker’

Aflevering #3 van de podcastserie Mens&werk

Het op en top Nederlandse HEMA wil uitgroeien tot een wereldmerk. Vanwege die ambitie krijgt HR een een steeds belangrijkere rol binnen de organisatie, vertelt Sr. HR Business Partner Rianne Rottier in de podcastserie Mens&werk.

Van een winkelketen een wereldmerk worden betekent nieuwe werkmethoden, andere competenties voor werknemers en een veranderende rol voor leidinggevenden, aldus Rottier in de derde aflevering van de podcastserie Mens&werk. 

Mensgericht leidinggeven

“Van traditioneel en procesgericht leiderschap gaan we veel meer toe naar coachend en mensgericht leiderschap. HR speelt hier een grote rol in door de leidinggevende hierin mee te nemen.”

rianne rottier

Rottier is binnen de winkelketen verantwoordelijk voor het personeelsbeleid in twee distributiecentra: het reguliere DC van HEMA in Utrecht en het speciale EDC voor online bestellingen een steenworp verderop.

Samen, beter en slimmer

In de podcast legt Rottier uit wat de effecten van corona zijn op HEMA, waarom communicatie zo’n belangrijke factor is in de weg naar een wereldmerk, welke doorgroei- en opleidingsmogelijkheden er zijn voor het personeel en ze vertelt meer over ‘Samen, Beter & Slimmer’, het speciale programma dat binnen HEMA is uitgerold om nóg beter, veiliger en efficiënter te kunnen samenwerken.

Bron: WarehouseTotaal

Onderzoeksrapport 'HRM-trends in de handel en logistiek 2020'

Inclusief tien aanbevelingen

Hoe gaan handels- en productiebedrijven om met de veranderende arbeidsmarkt en welke impact heeft  de coronacrisis op het strategisch personeelsbeleid? Deze vragen stonden centraal in het ‘Arbeidsmarktonderzoek HRM-trends in de logistiek en handel 2020’, dat dit najaar is uitgevoerd onder medewerkers die verantwoordelijk zijn voor strategisch personeelsbeleid. De respondenten kozen als belangrijkste HR-thema voor zowel 2020 als 2021 het gezondheidsbeleid, direct gevolgd door ontwikkelingsbeleid. Download het rapport en ontdek welke andere thema's volgend jaar belangrijk worden.

Marinke
Contact

Vragen over de arbeidsmarkt?

Marinke en de andere juristen helpen je graag verder