Jumbo: automatisering, coronatesten en de uitdagingen voor HR

Aflevering #4 van de podcastserie Mens&werk

Jumbo begon in augustus met de belevering van de eerste winkels vanuit het nieuwe nationale distributiecentrum (NDC) in Nieuwegein. Het 45.000 vierkante meter grote warehouse is hooggeautomatiseerd. Karel de Jong, directeur Supply Chain, legt in de vierde aflevering van de podcastserie Mens&werk uit welke uitdagingen dit met zich meebrengt.

Volop automatisering

In het dc staan diverse ‘hoogstandjes’, aldus De Jong. Met deze ‘hoogstandjes’ bedoelt De Jong onder andere volautomatische systemen die pallets naar opslaglocaties verplaatsen.

Het mechanisatiesysteem bestaat uit drie subsystemen waarin de order handmatig of gemechaniseerd wordt verzameld. De Order Picking Machine (OPM) zorgt er uiteindelijk voor dat 75 procent van de artikelen gemechaniseerd op de rolcontainer wordt geplaatst. Verder worden kratten in het Dynamic Picking Syteem (DPS) met behulp van een Pick-To-Light-systeem gepickt en in rolcontainers geplaatst.

Mensen maken het verschil

“De grote verandering is dat we steeds meer gaan van manueel naar gemechaniseerd. Die techniek doet het altijd wel, maar uiteindelijk zijn het de mensenhanden die het verschil blijven maken”, aldus De Jong, die wel zorgen heeft over de arbeidsmarkt: “Zijn er nog genoeg mensen die logistiek leuk vinden en dit relatief zware werk willen doen? Om hier voor te sorteren worden repeterende taken steeds meer door machines overgenomen.”

Werk wordt technischer

De verregaande automatisering heeft effect op het werk van de orderpicker. Het werk wordt technischer en volgens De Jong is de ‘gewone magazijnbediende’ er al bijna niet meer bij: “De competenties van logistiek personeel veranderen. In het dc in Nieuwegein werken al 80 mensen met een technische opleiding. Wij proberen die affiniteit met techniek en robotisering te toetsen bij de werving.”

In de podcast vertelt Karel de Jong verder over de veiligheid op de werkvloer en de testcapaciteit die Jumbo heeft ingekocht om zijn magazijnmedewerkers sneller te kunnen testen op het coronavirus. De Jong: “Als een dc een brandhaard wordt, dan zijn we ver van huis. Wij zitten daarom dichter dan dicht op als het gaat om het testen en naleven van de coronamaatregelen. Het kan ook niet anders.”

 

Podcastserie Mens&werk

De podcastserie Mens&werk, een initiatief van ondernemersvereniging evofenedex in samenwerking met Warehouse Totaal, in de aanloop naar het online HR-event Mens&werk in de logistiek 2020. De afleveringen zijn te beluisteren via Soundcloud en Spotify

Bron: WarehouseTotaal

 

Onderzoek HRM-trends in de logistiek en handel

Inclusief tien aanbevelingen

Hoe gaan handels- en productiebedrijven om met de veranderende arbeidsmarkt en welke impact heeft  de coronacrisis op het strategisch personeelsbeleid? Deze vragen stonden centraal in het ‘Arbeidsmarktonderzoek HRM-trends in de logistiek en handel 2020’, dat dit najaar is uitgevoerd onder medewerkers die verantwoordelijk zijn voor strategisch personeelsbeleid. De respondenten kozen als belangrijkste HR-thema voor zowel 2020 als 2021 het gezondheidsbeleid, direct gevolgd door ontwikkelingsbeleid. Download het rapport en ontdek welke andere thema's volgend jaar belangrijk worden.

Marinke
Contact

Vragen over de arbeidsmarkt?

Marinke en de andere juristen helpen je graag verder