22-01-2013 Vrachtautochauffeurs die tijdens hun rit te maken krijgen met een poging tot diefstal van hun truck of lading, kunnen hier vanaf vandaag makkelijker melding van doen.

Website

Ze hoeven niet meer helemaal naar een politiebureau maar kunnen via het digitale loket Transportcriminaliteit laten weten wat hen is overkomen. Het loket is ondergebracht op de website van de politie en is te bereiken via de knop ‘melden’ of via de pagina transportcriminaliteit.

Het Landelijk Team Transportcriminaliteit gaat met de meldingen aan de slag. Ze worden geanalyseerd en er wordt, indien nodig, een politieonderzoek opgestart.

Samenwerking

Het idee om een Loket Transportcriminaliteit op te richten, is al een aantal jaar geleden tot stand gekomen door samenwerking tussen het Openbaar Ministerie, de politie en de transportsector.

Al in 2010 bleek uit een inventarisatie van de strategische beleidsgroep Intake van de Nederlandse Politie dat er vanuit de praktijk veel behoefte was aan een digitaal meld- of aangiftepunt voor de transportbranche.