29-10-2016  EVO en Fenedex hebben vandaag hun tienpuntenplan gepresenteerd aan de deelnemers van het jubileumcongres van D66, het eerste grote partijcongres in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen.

Milieuwetgeving

EVO en Fenedex hebben vooral het belang van een werkbare milieuwetgeving onder de aandacht gebracht. ‘Ondernemers werken almaar duurzamer. Vergroenen kan echter alleen als de overheid regels maakt die voorspelbaar, consistent én werkbaar zijn’, aldus de organisaties.

Géén milieuzones

Zo hoeft de overheid volgens EVO en Fenedex niet al haar kaarten op één brandstof zetten, maar verdienen alle schonere aandrijftechnieken een gelijke kans van slagen. Ook zijn milieuzones ineffectief; Europese afspraken voor schonere motoren en positieve prikkels voor bedrijven leveren volgens de organisaties veel meer op.

Bestelauto geen melkkoe

Ook moet de bestelauto voor ondernemers een werkpaard blijven en geen melkkoe van de overheid worden. Alexander Pechtold, voorzitter van de D66-kamerfractie, was het daar van harte mee eens.

Leiderschap

De organisaties vragen politieke partijen de komende weken om ‘leiderschap’ te tonen en zich tijdens de Tweede Kamerverkiezingen hard maken voor tien punten, allemaal investeringen in meer export en een slimmere logistiek.