16-08-2012  PvdA-Kamerlid en nummer drie op de kieslijst van de sociaal-democraten Ronald Plasterk trapte gisteren een campagne af tegen de belasting van het woon-werkverkeer. Deze maatregel treft ook de zakelijke bestelautorijder en zijn werkgever hard in de portemonnee. In het Groningse Marum plaatste Plasterk een eerste ‘verkeersbord’ met daarop de tekst ‘130 euro forenzentaks - met dank aan VVD, D66, CDA, GroenLinks en ChristenUnie’. De komende weken wil de PvdA deze borden door heel Nederland plaatsen.

Verzet

Hoewel het ministerie van Financiën druk bezig is met het uitwerken van de belastingmaatregel, groeit het politieke verzet. De meeste partijen lijken in ieder geval oren te hebben naar het ontzien van de bestelauto van de zaak. EVO maakt zich hiervoor sinds enkele maanden hard met de campagne ‘Je bent de sjaak met een bestelbus van de zaak’. PvdA, VVD, PVV en SP willen de hele maatregel schrappen.

Verkiezingsdebat

EVO organiseert op 4 september een verkiezingsdebat in Zoetermeer, waaraan kandidaten van de acht grootste partijen deelnemen. Ook daar staat de omstreden belastingmaatregel ter discussie. Leden en relaties van EVO worden van harte uitgenodigd om daar hun stem te laten horen.