08-03-2017  De politiek schaart zich achter de oproep van evofenedex voor werkbare milieuregels. Dit blijkt uit de stemwijzer van evofenedex.

Werkbaar

Ondernemers werken almaar duurzamer. Vergroenen kan volgens evofenedex echter alleen als de overheid regels maakt die voorspelbaar, consistent én werkbaar zijn. Behalve GroenLinks onderschreven alle politiek partijen het punt van evofenedex – van VVD, PvdA, SP, CDA, PVV, D66, ChristenUnie tot de SGP.

Deli XL

Hans van der Ster, directeur Operations bij Deli XL, ergert zich regelmatig aan ‘het halfslachtige optreden’ van de overheid. "Van mij mag de overheid ons, het bedrijfsleven, best zaken voorschrijven. Maar wel graag consistent, eerlijk én met een lange houdbaarheid."

Milieuzone

"Neem nu die milieuzone in Rotterdam", noemt Van der Ster als voorbeeld. "Ik heb de bestuurders van die stad recent nog gevraagd of ze zich realiseren wat het impliceert om een cruiseschip als de ‘Harmony of the Seas’ in de stad te verwelkomen. Dat gebeurde vorig jaar. Dit schip, met een lengte van 362 meter het grootste passagierschip ter wereld, stoot stationair lopend meer CO2 uit dan alle bestelbusjes bij elkaar in een jaar. Dergelijke inconsequenties moeten eruit."

Goede voorbeeld

"Bovendien verwacht ik van een overheid ten minste dat zij het goede voorbeeld geeft door bijvoorbeeld te helpen kolencentrales te sluiten. Ook moet de overheid bedrijven meer stimuleren om gewenste en nieuwe technologie toe te passen. Als dat uitblijft, lopen we de achterstand op de ‘uitontwikkelde’ verbrandingsconcepten nooit in", aldus Van der Ster.

Stemwijzer

De volledige stemwijzer van evofenedex staat op www.handel-en-logistiek.nl.