18-05-2011  DKV Euro Service introduceert een nieuw elektronisch tolafrekenensysteem voor vrachtverkeer in Polen. Het systeem is te gebruiken vanaf 1 juli en werkt via een zogeheten on board unit (obu).

Door een toltegoed op een DKV Card te zetten, kan de gebruiker de afstand die hij wil afleggen vooraf bij een tolloket betalen. Ook biedt het systeem de mogelijkheid om achteraf te betalen via automatische tolincasso.

Indien u zich voor 9 juni bij DKV registreert dan hoeft u de € 40 (120 PLN) deposit voor de ViaBox pas te betalen bij de eerste Poolse tol transactie, met als uiterste datum december 2011 (=heeft u tegen die tijd nog geen gebruik gemaakt van de ViaBox dan zal de € 40 dus in december gefactureerd worden). Dus registreert u zich nu en gaat u pas in september naar Polen, dan betaalt u deze deposit dus met de Poolse tol transactie van september.

Bij registratie na 9 juni betaalt u de € 40 deposit gelijk na levering van de ViaBox, of u nu wel of niet gebruik heeft gemaakt van de box.

Volgens DKV is het systeem tijdbesparend voor chauffeurs en kostenbesparend voor verladers.

EVO-leden kunnen met deze kaart ook met korting tanken. EVO heeft ruim 9500 tankstations geselecteerd waar de korting kan oplopen tot 7,5 cent per liter.