19-05-2014  Eind 2014 openen op Maasvlakte 2 de nieuwe containerterminals van ‘Rotterdam World Gateway’ en ‘APM Terminals Maasvlakte II’. Beide terminals hebben besloten om voor alle landzijdige communicatie uitsluitend gebruik te maken van de services van Portbase.

Verplicht

Concreet betekent dit dat alle bedrijven die hun containers zelf willen voormelden bij de nieuwe containerterminals, verplicht gebruik moeten maken van deze services en zich bij Portbase moeten laten aansluiten. Wie zich niet aansluit, moet het voormelden van containers uitbesteden. Het voormelden is noodzakelijk om containers te kunnen brengen of halen bij de nieuwe terminals.

Advies

Vanaf oktober 2013 heeft Portbase, in samenwerking met de twee terminals, diverse informatiebijeenkomsten georganiseerd om bedrijven hierover te informeren. Toch hebben 900 bedrijven zich nog niet aangesloten. Portbase roept deze bedrijven op dit voor 1 juli 2014 alsnog te doen. Tot deze datum biedt Portbase de aansluiting kosteloos aan. Voor aansluiting na deze datum rekent Portbase 249,50 (exclusief btw). Het last minute aansluiten van grote hoeveelheden klanten zou hoge kosten met zich meebrengen voor de organisatie zonder winstoogmerk.

Brief

Lees voor meer informatie over de aansluiting bij Portbase de brief die de organisatie onlangs verstuurde over de informatie-uitwisseling met de nieuwe terminals.