15-06-2016  Juridische belemmeringen, ingewikkelde douaneprocedures, rijverboden of onverenigbare technologie. Bedrijven in het grensgebied ervaren elke dag belemmeringen van de nationale grens.

Om hiervoor oplossingen te vinden organiseert de Euregio, een samenwerkingsverband van Nederlandse en Duitse gemeenten in Oost-Nederland, de workshop 'Interoperabiliteit in het grensoverschrijdend goederenvervoer – belemmeringen en oplossingen'. Deze vindt plaats op 4 juli 2016 te Gronau, Duitsland.

Oplossingen

De Euregio en partners, zoals de provincie Overijssel, zijn geïnteresseerd in de problemen die ondernemers ervaren, de oplossingen die zij voorstellen en de verwachtingen die zij hebben van de politiek in Zwolle, Arnhem, Den Haag of Brussel.

Tijdens de workshop worden verschillende administratieve, juridische, operationele, fysieke en technische barrières bediscussieerd en mogelijke oplossingen ontwikkeld. Bedrijven die willen deelnemen, kunnen hiervoor een mail sturen naar Robert Schasfoort, EVO-regioadviseur Gelderland en Overijssel.