26-10-2012  Gezond Transport, EVO en Wehkamp.nl hebben met de campagne Heftruckhelden de eerste prijs gewonnen in de Goede Praktijken Competitie 2012 van het Nederlands Focal Point, de uitvoeringsinstantie van het Europees Agentschap voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk.

‘Samen sterk voor preventie’

Het Nederlands Focal Point voert gedurende twee jaar de campagne ‘Samen sterk voor preventie’. Nadruk ligt daarbij op leiderschap van het management en participatie van werknemers bij de bevordering van veilig en gezond werken.

Arbeidsveiligheid in magazijnen verhogen

De campagne Heftruckhelden was genomineerd in de categorie honderd of meer werknemers en branche-initiatieven. Medegenomineerde Wehkamp.nl gaf bij monde van manager logistiek servicecenter Dedemsvaart Wim Pessink in een korte pitch aan hoe hun veiligheid was verhoogd met een van de onderdelen uit de campagne, de Roadshow.

Demissionair staatssecretaris De Krom van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) reikte gisteren de eerste prijs uit aan Gezond Transport, EVO en Wehkamp.nl, die met de campagne, ook gesteund door het ministerie van SZW, de arbeidsveiligheid in magazijnen willen verhogen.

Door naar Europese award

De Heftruckhelden-campagne dingt dankzij de prijs ook mee naar de Europese awards voor goede praktijken. Deze zijn bedoeld om de beste voorbeelden van samenwerking tussen managers en werknemers ten behoeve van risicopreventie voor het voetlicht te brengen. Gezond Transport en EVO voeren de campagne Heftruckhelden nu drie jaar. De campagne past in de 'Bewust veilig'- filosofie en arbeidsveiligheidsactiviteiten van EVO. Dankzij het actieplan Arbeidsveiligheid van het ministerie van SZW hebben zij de activiteiten kunnen opzetten en daarmee honderden bedrijven en medewerkers bereikt.

Veiligheidsbewustzijn

De campagne is gericht op het verhogen van het veiligheidsbewustzijn van de heftruckchauffeur op de werkvloer, maar ook op zijn directe collega’s en leidinggevenden, die daarbij net zo hard nodig zijn. De campagne kent veel activiteiten die specifiek het heftruckgebruik centraal stellen, zoals een roadshow, workshops, toolboxes op de werkvloer en een game.

Wehkamp.nl: veiligheid op hoger niveau na EVO en Gezond Transportactiviteiten

Mede prijswinnaar was Wehkamp.nl. EVO en Gezond Transport hebben in het Distributiecentrum van Wehkamp.nl samen met logistiek manager Wim Pessink (foto), de Roadshow uitgevoerd.

De Roadshow heeft diverse workshops die tegelijkertijd in het hele bedrijf voor alle distributiemedewerkers wordt gegeven, zowel heftruckchauffeurs als leidinggevenden doen hieraan mee. Dit was ook onderdeel van de prijsnomintatie! Veiligheid is meer gaan leven.