18-09-2012  Vandaag, op Prinsjesdag, presenteert het kabinet de plannen voor 2013. Het ministerie van Algemene Zaken heeft een website gemaakt - www.prinsjesdag2012.nl - waar iedereen kan zien welke gevolgen deze plannen hebben voor hun eigen situatie.

Huishoudboekje

Op deze website staat vanaf 15.15 uur informatie uit de Miljoenennota en de rijksbegroting. Zo geeft het onderdeel ‘Huishoudboekje van Nederland’ op een interactieve manier inzicht in de inkomsten en uitgaven van de Rijksoverheid.

‘Effect op u’

Via het onderdeel ‘Effect op u’ kan iedereen nagaan welke maatregelen op hen van toepassing zijn. De maatregelen voor onder andere ondernemers zijn hier op een rijtje gezet. Zo krijgen zij antwoorden op vragen als: 'Hoe kunnen ondernemers hun financiering gemakkelijker geregeld krijgen in 2013?'

Hoedjes

Uiteraard besteedt de site ook aandacht aan de tradities die onlosmakelijk verbonden zijn met Prinsjesdag, zoals de hoedjes en de Gouden Koets. Er is ook een Prinsjesdag-app voor Apple- en Androidtablets die gratis te downloaden zijn in de appstores. De app bevat onder meer foto’s, video’s en de officiële Prinsjesdagstukken zodra die openbaar zijn.