Leestijd 2 minuten

21-09-2022  Ondernemersvereniging evofenedex is positief over de extra investeringen van het demissionaire kabinet voor economisch herstel, klimaat en internationale handel. “Het is goed dat we in de troonrede horen dat er blijvende aandacht is voor het herstel na de coronacrisis en ook dat het kabinet meer geld uittrekt voor klimaatbeleid", aldus Machiel van der Kuijl, algemeen directeur van evofenedex. "Deze miljarden helpen onze maatschappij maar ook de Nederlandse handels- en productiebedrijven om te voldoen aan de klimaatafspraken. Daaraan snel voldoen geeft een concurrentievoordeel, en biedt ook nieuwe kansen voor ondernemers.”

Beslissingen nemen

evofenedex kijkt halsreikend uit naar een nieuw kabinet. "Maar het is belangrijk dat het kabinet ondanks de demissionaire status toch beslissingen van betekenis durft te nemen", aldus van der Kuijl. "Met het toegezegde budget voor klimaat kunnen we al serieuze stappen zetten. Veel van de leden van evofenedex zijn al bezig met het verduurzamen van hun handels- en productieketen. Maar ook op andere gebieden, zoals onderhoud en aanleg van infrastructuur, is extra budget hard nodig. Daarnaast is het van belang dat beleid voor klimaat en tegengaan van protectionisme en geopolitieke spanningen op Europees niveau wordt ingebed.”

evofenedex behartigt de handels- en logistieke belangen van 15.000 handels- en productiebedrijven. De komende maanden gaat de Tweede Kamer per ministerie in debat met het kabinet over de begroting voor het komende jaar.

Foto: ©Ministerie van Financiën / Martijn Beekman

Onze bedrijfsjurist Peter
Contact

Advies nodig of vragen?

Peter en de andere bedrijfsjuristen helpen je graag verder