05-07-2017  Ondernemersvereniging evofenedex start een proef met volledig praktijkgerichte heftruckopleidingen. In plaats van een dag theorie en een dag praktijk, krijgen chauffeurs deze zomer twee praktijkdagen. Dit bevordert volgens evofenedex de veiligheid en magazijnoptimalisatie.

Goed geolied

Nederland telt ruim 100.000 bedrijven met een magazijn. Hier werken zo’n 600.000 mensen – van de heftruckchauffeur die met volle pallets door het magazijn rijdt tot de orderpicker die online bestellingen klaarmaakt voor verzending. Een goed geoliede goederenstroom begint en eindigt daar.

Praktijk

Volgens evofenedex, belangenbehartiger van 15.000 handels- en productiebedrijven, is zoveel mogelijk praktijkervaring belangrijk om dag in dag uit efficiënt en veilig met een heftruck te kunnen werken. Dit begint nu al bij de training – in plaats van lezen hoe een heftruck gekeurd moet worden, gaan cursisten dat daadwerkelijk doen. Door praktijklessen kunnen docenten gevaarlijke situaties beter nabootsen, bijvoorbeeld door veiligheidschecks in het magazijn of een kantelsimulator.

Proefperiode

Met behulp van een proefperiode wil evofenedex heftruckopleidingen ontwikkelen die effectiever zijn en beter aansluiten bij de wensen en eisen van vandaag de dag. De praktijkgerichte heftruckopleiding is vanaf deze week beschikbaar in Zoetermeer. Na de proefperiode evalueert de vereniging de nieuwe vorm van opleiden met cursisten en docenten. Daarna breidt het de volledige praktijkopleidingen wellicht naar andere locaties in Nederland uit.