Dit jaar weer fysiek export evenement in Den Bosch

Leestijd 2 minuten

1-10-2021  In Den Bosch vindt op woensdag 3 november de elfde editie van het Nationaal Export Event (NEX) plaats. Dit is hét jaarlijkse evenement voor exporteurs van goederen en diensten. Digitale transformatie, innovatie en duurzaamheid staan dit jaar centraal; drie thema’s die impact hebben op jouw dagelijkse business, maar ook kansen bieden. Of je nu net start of al jaren exportervaring hebt.

Op NEX komen ervaren en startende exporteurs al jarenlang samen om ervaringen uit te wisselen en kennis te delen, met elkaar maar ook met medewerkers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en het ministerie van Buitenlandse Zaken. Nadat het evenement in 2020 niet door kon gaan vanwege corona, is er nu weer een fysieke bijeenkomst waarbij exporteurs zich niet alleen laten inspireren, maar daarnaast hun netwerk vergroten en kennis opdoen tijdens de vaardigheids- en kennissessies. Bovendien is er de mogelijkheid vragen te stellen aan specialisten en de exportambities van jouw bedrijf te bespreken.

Allerlei vaardigheids- en kennissessies

Dit jaar start NEX met twee inspirerende sprekers over trends en actuele ontwikkelingen op het gebied van zakendoen in het buitenland. Naast dit plenaire programma is er een gevarieerd aanbod aan sessies rondom de thema’s digitale transformatie, innovatie en duurzaamheid, bijvoorbeeld over kansen in de Verenigde Staten en controle op de supply chain. Dat laatste is relevant omdat het tegenwoordig niet de vraag is of je kunt verkopen, maar of je kunt leveren. Daarnaast zijn er een talkshow met vrouwelijke ondernemers over met impact werken aan groen herstel van de coronapandemie, en een sessie over de kansen op groene en digitale innovatie in Afrika.

Met de Value Chain Analysis doorgrond je samen met experts de risico’s die gepaard gaan met marktuitbreiding. Want door je goederen- en geldstromen en de bijbehorende tijdslijnen in kaart te brengen, verklein je je risico’s. Ook is er een sessie over duurzame mobiliteit, en delen winnaars van het Oranje Handelsmissiefonds hun ervaringen met het beschermen van intellectueel eigendom.

De kennissessies gaan over het profiteren van handelsakkoorden, ICC Incoterms® 2020 en het Export Game biedt een interactief spel waarbij je jouw exportstrategie (verder) vorm geeft. Zoals je gewend bent, kun je op NEX een afspraak maken met vertegenwoordigers van het buitenlandnetwerk van de overheid. Deze gesprekken vinden dit jaar online plaats op 8, 9 en 10 november.

NEX wordt mogelijk gemaakt door een samenwerkingsverband tussen evofenedex, ING, het Oranje Handelsmissiefonds, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, en het ministerie van Buitenlandse Zaken. NEX21 vindt woensdag 3 november plaats in 1931 Congrescentrum te Den Bosch. Deelname is gratis.
 

Onze ledenadviseur Evert-Jan
Contact

Vragen over internationaal ondernemen?

Evert-Jan en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder