Protestacties 28 november Belgisch-Franse grens (update)

Blokkades A1 en A2

27-11-2019  Update: 15.45 uur  In de regio rondom Parijs en in Parijs voeren Franse boeren acties. Duizenden tractoren vanuit voornamelijk Noord-Frankrijk zijn woensdag naar Parijs gereden om te protesteren tegen de in hun ogen te lage prijzen die grote retailers willen betalen voor hun producten. Hierdoor ontstaat ernstige vertraging en verkeershinder. Ook in de Alpenregio zijn boeren van plan de toegangswegen naar de snelwegen richting Lyon af te sluiten. Hoe lang deze acties duren is vooralsnog niet bekend.

De acties van de Franse boeren zijn het meest voelbaar in Parijs, maar ook in andere delen van Frankrijk voeren boeren acties uit, zoals rond Lyon. Meer informatie over deze acties is te vinden op de website van L'Express.

Franse transportbedrijven

De Franse transportbedrijven protesteren tegen het voornemen van de Franse overheid om de teruggaaf van dieselaccijns met 2 cent per liter te korten. De Senaat heeft deze verlaging inmiddels verworpen. Het is nu aan de Senaat en het Assemblée om een compromis te vinden.

De eerste acties van deze transportbedrijven staan op de planning om donderdag 28 november van start te gaan. Het voornemen is om de A2 vanaf België en de snelweg tussen Lille en Reckem te blokkeren. Vervolgens vindt op donderdag 5 december, nationale stakingsdag in Frankrijk, een langzaamaanactie plaats op de A1 richting Lille.

Hier vindt u actuele informatie over de stakingen in Frankrijk.

27-11-2019  Morgen, donderdag 28 november, is er sprake van ernstige hinder en vertragingen door blokkades op de A1 en A2 aan de Belgisch-Franse grens. De Franse transportbedrijven protesteren tegen het voornemen van de Franse overheid om de teruggaaf van dieselaccijns met 2 cent per liter te korten. Op de A2 tussen Tournai en Valenciennes in de richting van Amiens en de A1 in de richting van Lille tussen Rekkem en Lille worden blokkades verwacht.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder