02-02-2022  Op 31 januari hebben de Provinciale Staten van Noord-Holland ingestemd met het Landschapsplan A8-A9, wat de aanleg van de verbindingsweg een stap dichterbij brengt. evofenedex, VNO-NCW West en TLN pleiten al jaren voor deze verbinding, die bijdraagt aan verbeterde leefbaarheid en bereikbaarheid en economische groei van de provincie.

Met de steun vanuit de Provinciale Staten is er werk aan de winkel voor de Gedeputeerde Staten. Zij zullen aan de slag moeten met de volgende stappen, zoals de financiering en de goedkeuring van het landschapsplan door UNESCO, om zo toe te werken naar een inpassingsplan. Als evofenedex moedigen wij de bestuurders aan om nu hiermee door te pakken.

Overbelasting provinciale wegen

Het aanleggen van de verbinding tussen de A8 en A9 is een verbetering van de huidige situatie in de provincie Noord-Holland: de bereikbaarheid van de regio staat onder druk. Op dit moment zijn de provinciale wegen in Krommenie en Assendelft al overbelast, laat staan hoe zich dat de komende jaren zal ontwikkelen, met de plannen voor woningbouw in de regio. De provincie wil in 2040 meer dan tweehonderdduizend woningen bijbouwen. Een goede infrastructuur is hierbij essentieel. Bereikbaarheid is een én-én-vraagstuk. Het bereikbaar houden van de regio vergt een brede investering in infrastructuur.

Zie voor meer informatie de website van de provincie Noord-Holland.

Onze bedrijfsjurist Peter
Contact

Advies nodig of vragen?

Peter en de andere bedrijfsjuristen helpen je graag verder