14-01-2017 De Partij van de Arbeid (PvdA) onderschrijft acht van de tien punten uit het 10-Puntenplan van EVO en Fenedex. Dit bleek zaterdag op de eerste dag van het PvdA-congres in Utrecht.

Weer en wind

Zoals elders in het land bij het CDA en de SP voerden medewerkers van EVO en Fenedex ook bij de PvdA in weer en wind actie voor de aangesloten bedrijven. Congresgangers werden bestookt met handzame flyers met de tien voor EVO en Fenedex belangrijke punten voor meer export en slimme logistiek.

Hé Europa

Onder de noemer 'Hé Europa, de tachograaf is niet gaaf', strijden beide organisaties tegen de verplichte tachograaf voor bestelauto's. De bestelauto is een werkpaard voor ondernemers, géén melkkoe voor de overheid. Staatssecretaris Sharon Dijksma (PvdA) van Infrastructuur en Milieu onderschreef dit.

Goede infrastructuur

Namens de partij kan zij het met acht van de tien punten van EVO en Fenedex eens zijn. Zij onderschreef ook de oproep voor goede en slimme infrastructuur, betere luchtvrachtkwaliteit op Schiphol, een concurrerender Rotterdamse haven, efficiënte inspecties en werkbaar duurzame regels. Alleen eenvoudiger handel met de VS en flexibeler inzetbaar personeel, dat leek haar geen goed idee.