31-08-2016  Het Biceps Network, een initiatief van de multinationals AB InBev, AkzoNobel, DSM, FrieslandCampina en Huntsman om schonere scheepvaart te stimuleren, introduceert het Biceps Rating System. Verladers kunnen met deze applicatie de werkelijke prestaties van containerrederijen op het gebied van duurzaamheid meenemen als een factor in de selectie van rederijen.

Transparanter

Het rating systeem is ontwikkeld om de werkelijke en relatieve duurzaamheidsprestaties van de rederijen transparanter te maken. Volgens Kim van Neer, Global Category Manager Ocean and Airfreight DSM, worden de rederijen gescreend op duurzaamheid, waarna een rangorde wordt opgesteld.

Thema’s

Het systeem bevat vijf duurzaamheidsthema's: communicatie en rapportage over duurzaamheid, emissies, verbeterprojecten, samenwerkingsprojecten en langetermijnambities.

Online toevoegen

Rederijen kunnen de verbetering van hun duurzaamheidsresultaten onmiddellijk online toevoegen, waardoor zeeverladers zo snel mogelijk van hun verbeteringen in de komende inkoopprocessen profiteren.