08-02-2017  De stellingen voor het eerste verkiezingsdebat van evofenedex in Veldhoven zijn bekend. Zo debatteren de politici samen met leden van evofenedex over de vraag of er één nationale inspectiedienst moet komen.

Aanmelden

Kandidaat-Kamerleden Sjoerd Potters (VVD), Henk van Gerven (SP), Martijn de Kort (PvdA) en Martijn van Helvert (CDA) nemen vrijdag deel aan het debat. Leden van evofenedex kunnen zich nog steeds aanmelden.

Debat

Naast een discussie over efficiëntere inspecties, staan vrijdag ook de noodzaak van handelsverdragen en investeringen in de infrastructuur van Noord-Brabant en Limburg centraal tijdens het debat. De provincie Noord-Brabant kende het afgelopen jaar namelijk de grootste stijgers in de Economische Wegwijzer, het jaarlijkse overzicht van de top-20 duurste files in Nederland. Tot slot buigen de politici en ondernemers zich over de vraag of gezond en veilig werken in het magazijn bij jezelf, of bij de overheid begint.

Verkiezingen

Het debat in Veldhoven is de eerste in een reeks van vier debatten van evofenedex door heel Nederland. De komende weken vinden er nog debatten plaats in Zwolle, Ridderkerk en Oostzaan. De bijeenkomsten zijn onderdeel van de campagne van evofenedex richting de verkiezingen. De vereniging maakt zich daarin hard voor een tienpuntenplan voor meer export en een slimmere logistiek.