20-10-2015  Ondernemers die een bestelauto van Renault aanschaften, kregen wat Renault beloofde. Vooral het brandstofverbruik voldeed aan de verwachtingen. Renault wint daarom de EVO Bestelautomerk van het Jaar-verkiezing  – de enige publieksprijs voor bestelauto’s. Dat maakte ondernemersvereniging EVO zojuist bekend tijdens de opening van de BedrijfsautoRAI.

Ruim 95 procent van de 820.000 bestelauto’s die in Nederland rijden, zijn van aannemers, bakkers, hoveniers of bijvoorbeeld installateurs. EVO wil met de verkiezing het belang van de service voor deze ondernemers, die een bestelauto nodig hebben om hun werk te doen, benadrukken.

Renault

Ondernemers beoordeelden de bestelautomerken op aspecten als brandstofverbruik, uitvoeringsmogelijkheden, bestuurderservaringen, dealernetwerk en vernieuwing. Behalve dat het brandstofverbruik aan de verwachtingen voldeed, beoordeelden veel bestuurders de rijervaringen van Renault-bestelauto’s ook als erg goed. Verder had het Franse merk lage onderhoudskosten en slaan ondernemers de door het dealernetwerk verleende service hoog aan.

Verkiezing

Naast Renault haalden Mercedes-Benz en Volkswagen de top drie van de verkiezing. Zo werd Mercedes-Benz door de ondervraagde ondernemers als het meest vernieuwende bestelautomerk gezien. Volkswagen scoorde net als Renault hoog op de verwachtingen, maar eindigde net iets lager dan Renault. Ook de bestuurderservaringen van Volkswagen eindigde in de top-3, maar het Duitse merk moest ook op dit punt Renault en Mercedes-Benz voor laten gaan. Toyota heeft volgens de ondervraagden de beste dealerervaring en de minste storingen. De beste standaarduitvoering komt op naam van Fiat.

Machiel van der Kuijl, algemeen directeur van EVO, reikte de EVO Bestelautomerk van het Jaar-prijs uit aan de ‘Sales and Marketing Director of Light Commercial Vehicles’ van Renault, Pascal Schmitt.

Bijzonder

'Dit is een bijzonder feestje. Vandaag wordt de prijs uitgereikt met daarin de mening vertegenwoordigd van de gebruiker van bestelauto's. Dat betekent dat wij hier de benchmark op het podium hijsen', zei Van der Kuijl bij de uitreiking. Ontvanger Schmitt zei trots te zijn met de prijs omdat deze 'direct afkomstig is van onze klanten.' 

Download rapportage Bestelautomerk van het Jaarverkiezing 2015