20-01-2016  Rijkswaterstaat heeft een website ontwikkeld met actuele reistijden en routes die bedrijven kunnen gebruiken tijdens de sluiting van de Velsertunnel in april.

Renovatie

Vanaf april gaat de Velsertunnel negen maanden dicht voor een grote renovatie. Het verkeer krijgt dan te maken met hinder, vooral tijdens de spits. Voor bedrijven in de regio heeft Rijkswaterstaat daarom in samenwerking met IJmond Bereikbaar een website ontwikkeld met actuele routes en reistijden in de IJmond.

Zelf instellen

Bedrijven kunnen op de website de actuele verkeerssituatie op de routes van en naar hun bedrijf laten zien. Zij kunnen de website zelf instellen en de routes die relevant zijn voor hun doelgroepen laten tonen. Zo kunnen zij bijvoorbeeld hun medewerkers, klanten, bezoekers en leveranciers zo goed mogelijk informeren over de bereikbaarheid van hun bedrijf tijdens de tunnelrenovatie. De website is ook goed te bekijken op mobieltjes en tablets.

Gegevens


Bedrijven die de website met actuele routes en reistijden zelf willen instellen, kunnen dat kosteloos laten regelen door Rijkswaterstaat. Daarvoor heeft Rijkswaterstaat wel een aantal basisgegevens nodig, die kunnen worden gemaild naar robbin.lankhuijzen@rws.nl. Rijkswaterstaat voert de gegevens in en stuurt dan zo snel mogelijk een link en instelinstructie waarmee het bedrijf de website kan aanpassen aan de eigen wensen.

Het gaat om de volgende basisgegevens:

 • Naam bedrijf
 • Adresgegevens
 • E-mailadres contactpersoon
 • Telefoonnummer contactpersoon
 • Logo in png-formaat. Let hierbij op dat het logo aan de volgende punten voldoet:
  - de bestandsnaam moet lower-case zijn en ‘-’ tussen woorden (indien meerdere) -> dus-zo-weergeven
  - Maximale breedte van het logo is 400 px
  - Logo moet een transparante achtergrond hebben (geen witte achtergrond)
 • Voor welke doelgroepen wilt u de website instellen? (meerdere antwoorden mogelijk)
  - Personeel
  - Bezoekers
  - Vrachtvervoer
  - Overig, namelijk…

Nu al gebruiken

Bedrijven kunnen de website nu al, dus ruim voor de sluiting van de Velsertunnel, gebruiken in hun organisatie. Na de sluiting van de tunnel blijven de instellingen gewoon behouden. Routes en reistijden veranderen automatisch mee met de nieuwe situatie op de weg.