Reparatie hefbrug Boskoop loopt volgens planning

Hefbrug Boskoop waarschijnlijk 18 november weer open

4-11-2019  De Boskoopse hefbrug is op 18 november weer open, als alles volgens planning loopt. Dit meldt de provincie Zuid-Holland aan ons. Enkele weken geleden werden de hefbrug en de Gouwe gestremd voor al het wegverkeer en de scheepvaart.

Werkzaamheden

Vanaf maandag 28 oktober zijn nieuwe windverbanden in beide torens van de hefbrug aangebracht. De oude windverbanden worden daarna verwijderd en de roestplekken worden behandeld. Sommige roestdeeltjes kunnen door de wind van de brug vallen en in de buurt komen van huizen en auto’s. Daarom wordt verzocht om niet te parkeren in het gebied rondom de brug. Voor de meest actuele informatie verwijzen we naar de pagina van de provincie  Zuid-Holland.

Andere bruggen in Zuid-Holland

Naar aanleiding van de afsluiting van de Boskoopse hefbrug willen de provinciale fracties van Forum voor Democratie en de VVD weten of de andere bruggen in Zuid-Holland veilig en in goede staat zijn. De twee provinciale partijen willen graag de rapporten inzien over de andere 62 beweegbare bruggen die eigendom zijn van de provincie. De Gedeputeerde Floor Vermeulen (VVD) van de provincie geeft aan bereid te zijn de rapporten te verstrekken.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder